Bioserie

Sorteer op:

Deze bijtring gemaakt van 100% plantaardig en veilig bioplastic bevat géén schadelijke stoffen zoals gewoon plastic, daarom kun je je kindje er met een gerust hart op laten knabbelen. Stimuleert het doorkomen van de tandjes en verlicht de pijn.
€7,90
Deze bijtring gemaakt van 100% plantaardig en veilig bioplastic bevat géén schadelijke stoffen zoals gewoon plastic, daarom kun je je kindje er met een gerust hart op laten knabbelen. Stimuleert het doorkomen van de tandjes en verlicht de pijn.
€7,90
SPEELGOED VAN PLANTAARDIG PLASTIC?

Gemaakt van 100% biobased materiaal!

Bioserie gebruikt een speciale mix van gemodificeerd PLA (Polylactic Acid) dat geen petrochemische toevoegingen bevat. Deze mix zorgt ervoor dat Bioserie producten niet poreus en hittebestendig zijn. Jaren van onderzoek en ontwikkeling naar bioplastic injection moulding technologie heeft geresulteerd in prachtig afgewerkt materiaal.

Geen petrochemische stoffen!

Bioserie speelgoed bevat 0% chemicalien op olie-basis, omdat het ruwe materiaal wordt gewonnen uit planten en niet uit aardolie zoals bij gewoon plastic. Er worden ook geen chemicalien op olie-basis toegevoegd tijdens het productieproces om de kwaliteit of kleur te verbeteren omdat Bioserie haar eigen productietechnologie heeft ontwikkeld die hen in staat stelt de hoogste productkwaliteit te waarborgen zónder gebruik te maken van aardolie en aanverwante "verbeteraars".

Zelfs de materialen die worden gebruikt om het speelgoed haar frisse kleuren te geven zijn speciaal ontwikkeld om gebruikt te worden in biopolymeren; ze zijn geproduceerd uit hernieuwbare bronnen en voldoen aan verschillende internationale standaarden op het gebied van industrie- en composteerbaarheid inclusief EN 13432 (Europese Unie), ASTM D6400 (USA), BPS GREENPLA (Japan) and DIN CERTCO (Duitsland). De Bioserie producten worden bovendien ook nog getest op de afwezigheid van olie-gebaseerde ingredienten door gecertificeerde, externe partijen.

Kwaliteitseisen

  • Bioserie heeft jaren gespendeerd aan onderzoek en ontwikkeling om de juiste mix van materialen te vinden én het juiste productieproces. Daarbij hebben ze uitstekende resultaten behaald op het gebied van levensduur en hittebestendigheid in een product gemaakt van bioplastic .
  • Bioserie is de eerste speelgoedfabrikant die USDA’s "100% Biobased Certification" heeft ontvangen.
USDA Biopreferred Program

What is bioplastics?

Geen BPA, geen PVC, geen phthalaten, geen styrenen, geen zware metalen!

Deze schadelijke stoffen staan bekend om hun negatieve uitwerking op de gezondheid van mens en dier. Ze komen voor in spullen die we dagelijks gebruiken zoals speelgoed en keukengerei, in hun geheel of toegevoegd als "verbeteraars". Sommige van deze stoffen kunnen de hormoonhuishouding beinvloeden wat kan leiden tot verminderde vruchtbaarheid en geboorteafwijkingen, sommige zijn krachtige carcinogenen die zich ophopen in dieren en mensen, sommige zijn bekende neurotoxinen met een schadelijk effect op de gezondheid. Toxische zware metalen zoals lood worden soms gevonden in de verf en coatings van houten en plastic speelgoed.

Er zijn inmiddels veel producten op de markt die zichzelf aanprijzen als zijnde “BPA-Vrij”, "PVC-vrij" etc, deze kunnen nog steeds petrochemische componenten bevatten die schadelijk zijn voor de gezondheid.

De belangrijkste voordelen van Bioserie producten op een rij: 

  • gemaakt van planten
  • Geen BPA
  • USDA Gecertificeerd 100% Biobased
  • Geen zware metalen
  • Gemakkelijk schoon te maken
  • Geen PVC
  • Geen externe coating
  • Geen Phthalaten
izzybizzybee verkoop in haar webshop de volgende producten van Bioserie:
Bioserie Ster Bijtring Oranje 
Bioserie Ster Bijtring Groen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x