test banner

REVIEW: WatchWatch Connect2 van One2Track

 • Geplaatst op
 • Door Jennifer Oerlemans-Bakx
 • 10
REVIEW: WatchWatch Connect2 van One2Track

Zodra je kinderen weleens alleen buiten komen maak je je zorgen... Waar zijn ze, zijn ze veilig, zijn er geen enge types in de buurt, wat als zoon of dochter zich bezeert en je niet kan bereiken?! Je wilt ze de vrijheid gunnen van het buitenspelen met vriendjes en vriendinnetjes, maar ook gerustgesteld worden doordat jij hen en zij jou kunnen bereiken én je kunt zien waar ze uithangen.

Geconfronteerd met deze zeer gewone zorgen ging ik voor mijn kinderen op zoek naar een oplossing. Een prepaid mobieltje meegeven vond ik geen goed idee want waar láten ze het ding (vooral als ze luchtig gekleed zijn in de zomer). Via Google kwam ik terecht bij een Nederlandse aanbieder van een telefoon horloge met GPS voor kinderen: One2Track.nl

De Watchwatch Connect 2 nader bekeken

Op de site van One2Track zag ik al snel het model WatchWatch Connect 2 met alle functies die ik zocht en meer! Het horloge is leuk vormgegeven met een zachte siliconen band en behuizing en verkrijgbaar in 3 frisse kleuren. Het formaat is helemaal afgestemd op de kinderpols.

Ik heb het horloge in de kleur aqua blauw besteld omdat dit zowel voor mijn dochter als zoon een leuke kleur is. Het GPS horloge heeft een digitaal beeldscherm waarop natuurlijk de tijd staat aangegeven, rechts bevinden zich de aan/uit knop en 2 knopjes genummerd 1 en 2. Onder deze knopjes kun je in totaal 2 telefoonnummers opslaan die je kind met één druk op de knop kan bellen. In ons geval zijn dat de mobiele nummers van papa en mama.

Links op de horlogekast bevinden zich de SOS knop en de USB poort. Onder de SOS knop kun je in totaal 3 telefoonnummers opslaan. Als er een noodsituatie is en je kind drukt op deze SOS knop dan worden naar 3 nummers tegelijk berichten gestuurd en gebeld.

Het horloge functioneert met een voorgeinstalleerde prepaid kaart van KPN die je eenvoudig kunt opwaarderen. Hiermee kunnen ze niet alleen jou bellen maar jij hen ook!

Alleen voorgeprogrammeerde telefoonnummers

Het fijne van het GPS horloge van One2Track is o.a. dat het alleen die nummers kan bellen die onder 1, 2 en de SOS knop zijn voorgeprogrammeerd. Verder kan het horloge alleen gebeld wórden door nummers die jij via de app hebt goedgekeurd. Het nummer van opa en oma of oom en tante staat wellicht niet onder knop 1,2 of SOS maar jij kunt hun telefoonnummers wel goedkeuren om naar het telefoon horloge van je kind te bellen.De andere voordelen van dit horloge zijn:
 1. het is geen smartwatch met apps of spelletjes, de functie behelst alléén bellen, gebeld worden en GPS tracking. Je kind wordt dus niet afgeleid met digitale spielerei, je wilt tenslotte dat ze buiten spelen en ravotten, voor een scherm zitten ze al genoeg
 2. via de op je smartphone/iPhone en PC te installeren gratis app kun je je kind op ieder gewenst moment tracken met GPS (1-10 meter nauwkeurig én GPRS (1-200 meter nauwkeurig). Als je kind zich binnenshuis bevindt kan geen GPS signaal worden uitgelezen, maar wel GPRS.
 3. met GPS fencing kun je via de app een diameter instellen vanuit een centraal punt waarbuiten je kind niet mag komen, zodra het zich buiten die goedgekeurde zone begeeft gaat er een alarm af via de app
 4. stel dat je erg achterdochtig bent aangelegd en je kind graag controleert ;) dan kan dat via de Spyfunctie waarbij jij via het horloge éven kan afluisteren wat er in de omgeving van je kind gebeurt en gezegd wordt. 
   
Ik heb het horloge nu een aantal maanden in gebruik en ben prima tevreden, als ik mijn kind bel of zij bellen mij zijn we voor elkaar goed te verstaan en via de tracking functie controleer ik soms of ze zich op de plek bevinden die we hadden afgesproken. De app is overzichtelijk en makkelijk in gebruik en in een mum van tijd geinstalleerd op je telefoon.


Zijn er wat mij betreft nog mindere kanten aan de Watchwatch Connect 2? Ja, maar deze zijn niet erg storend:
 1. het horloge is goed vormgegeven maar van mij zou het nóg meer hufterproof mogen, bijvoorbeeld waterdicht en met een schermpje van Gorilla-glas :)
 2. de stappenteller functie en slaapmonitor mogen wat mij betreft verdwijnen, die vind ik persoonlijk niets toevoegen, zeker de slaapfunctie niet omdat je kind het horloge echt niet zal dragen in de nacht 
 3. de app is nog heel "Chinees", dat zie je aan de voor ons lastige naam van de app en het steenkolen Engels ("chengels") dat in de app wordt gebruikt. Weliswaar prima te begrijpen, maar niet erg elegant ;)
   

De service van One2Track

Waarom wil ik graag dat het horloge waterdicht wordt? Mijn dochter is op een onbewaakt moment het zwembad ingedoken met het horloge nog om, dit werd veel later schoorvoetend toegegeven... Natuurlijk reageert geen enkel elektrisch apparaat goed op water dus toen het horloge na deze actie kuren vertoonde heb ik direct One2Track gecontacteerd en het horloge aan ze opgestuurd. Gezien het feit dat het horloge niet meer goed werkte door onze eigen schuld had ik verwacht dat er kosten verbonden zouden zijn aan de reparatie. NEE DUS! One2Track heeft het horloge kostenloos gerepareerd en teruggestuurd, wat een topservice! :D

Een zeer betaalbaar GPS telefoon horloge

De Watchwatch Connect 2 is met een prijs van € 87,95 een zéér betaalbaar GPS telefoon horloge voor je kind, zeker in vergelijking met vergelijkbare producten van buitenlandse concurrenten. Gezien het succes van dit horloge kan er een langere levertijd zijn.

izzybizzybee beoordeelt dit horloge als:

ZEKER EEN AANRADER! KLIK HIER OM TE BESTELLEN! 

Reacties

 1. Jennifer Oerlemans-Bakx Jennifer Oerlemans-Bakx

  met vragen over het horloge kun je je het beste wenden aan One2Track :) ik kan daarmee niet helpen!

 2. Jennifer Oerlemans-Bakx Jennifer Oerlemans-Bakx

  Hoi Erik,

  Ik denk niet dat de fabrikant hierop getest heeft, in ieder geval net zomin als fabrikanten van andere mobiele apparatuur. Maar een kind heeft zo'n horloge telkens maar kortdurend aan, niet elke dag, de gehele dag en op afstand van vitale organen.

  groetjes
  Jennifer

 3. Miranda Miranda

  Momenteel in de aanbieding bij vouchervandaag.nl voor wie net als ik met de aanschaf bezig is en recensies afspeurt! Daar nu maar E39,95 maar exclusief prepaid kaartje, wel een voordeel want je kan nu eigen provider uitkiezen qua pre-paid

 4. Erik Erik

  Ik vraag mij af hoe het zit met de gezondheid? Mijn mobiel moet ik volgens de handleiding niet te dicht bij mijn oor houden en bij langere gesprekken gebruik maken van een headset. Met dit horloge loopt mijn kind dus met en GPS en GSM continue op de huid rond (straling)? Ik dit onderzocht of zijn hier testgegevens van? Kinderen hebben hier namelijk nog veel meer nadeel van dan volwassenen.
  Ben benieuwd, anders toch maar gewoon een name met telefoonnummer...

  Groet,
  Erik

 5. Jennifer Oerlemans-Bakx Jennifer Oerlemans-Bakx

  Hallo Jannie,

  Het is flexibele kunststof dus het draagcomfort is prima. Niet te strak doen want dan is het wat zweterig bij warm weer.

 6. Jennifer Oerlemans-Bakx Jennifer Oerlemans-Bakx

  Hoi Yolanda,

  Het beltegoed wordt ook aangesproken bij het lokaliseren, in de app die je moet installeren om het horloge op afstand te bedienen staat dit standaard op een interval van ik meen 10 minuten. Dan maakt het horloge contact met o.a. GSM-masten voor de positiebepaling.

  In mijn ervaring gaat het op deze manier niet hard met het beltegoed. Ik kan niet zeggen hoe lang maar ik denk niet dat je bang moet zijn voor hoge kosten.

 7. Yolanda Yolanda

  Het horloge lijkt mij super handig en veilig, maar heb wel een vraag erover wat ik nergens terug kan vinden. Er zit een beltegoed kaartje in. Uiteraard gaat het hard als de kinderen regelmatig bellen, maar als ze dat niet doen, hoe lang doe je dan met zo'n kaartje van bv €10,00?

 8. Jennifer Oerlemans-Bakx Jennifer Oerlemans-Bakx

  Daniel, je krijgt wat laat antwoord sorry! :( zie je bericht om één of andere reden nu pas :)

  Ik heb geen ervaring met andere GPS-horloges, maar intussen doe ik het horloge aan bij de jongste en geef ik de oudste een oud mobieltje mee. Ook een oplossing als ze oud en handig genoeg zijn!

  Succes verder!

 9. Daniël Daniël

  Welke is beter? Deze of de Wherecom Kidfit horloge? http://gpstrackshop.com/nl/producten/wherecom-kidfit-horloge/

  Enige ervaring hierin?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden