test banner

Op het potje!

Op het potje!

Het zindelijk worden van je peuter, hoe pak je dat aan? Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, als je het doet op een speelse en natuurlijke manier. Dus géén dwang, straf of afkeuring als het (nog) niet lukt! All in good time zoals ze in Engeland zeggen...

Het is alweer even geleden dat mijn kinderen uit de luiers gingen. Mijn dochter is 8 en mijn zoon bijna 6 jaar. Maar toch herinner ik me de bezorgde gesprekjes met andere ouders of, in vervelende gevallen, de preken van andere ouders wiens baby's al vóór hun tweede jaar volledig zindelijk waren en wel vanwege hun grondige actieplan en bijzondere vaardigheden als ouder (ahum...) ;)) 

Zindelijkheidstraining, geduld is een schone zaak...

Mijn aanpak was er bij beide kinderen één van rustig afwachten en geen druk. Als typisch meisje legde Olivia al toen ze 2 jaar was interesse aan de dag voor hoe de groten dat deden, dus niet in hun broek maar op een echte wc. Omdat zij zelf initiatief toonde was het relatief makkelijk haar zindelijk te krijgen, ik stimuleerde haar eigen initiatieven en tegen de tijd dat ze 3 jaar en 4 maanden was, was ze zowel overdag als 's nachts zindelijk. Overdag zindelijk was ze wat eerder, de nachtluier ging pas later uit. Ik heb niet meer hoeven doen dan haar de gelegenheid geven op het potje en later op de wc te gaan en haar aan te moedigen. Als het een keer niet was gelukt was het óók geen punt, volgende keer beter!

Als typische jongen was Iskander er een stuk(je) later mee... Ik hoor vaak van moeders (en vaders) dat jongens "laat" zijn en het wel prima vinden zich te laten verschonen onder het motto "waarom zou ik moeilijk doen als het makkelijk kan". Makkelijk zijnde dat mam of pap je vanzelf schoon komt maken terwijl jíj je aandacht bij je treinbaan houdt. Bij Iskander heb ik er dus wat meer aan moeten trekken met beloningsstickers, aanmoedigen enz. Maar ook daar werd mijn theorie ondersteund dat je het niet kunt afdwingen en je je kind uiteindelijk de ruimte moet geven het zelf te willen. Dat punt in hun ontwikkeling moet je simpelweg afwachten en natuurlijk benutten zodra het zich aandient!


Becopotty, het ideale potje voor je kind

Tijdens mijn zoektocht naar leuke producten voor de webwinkel kwam ik een geweldig potje tegen van het merk Becopotty dat je samen met je kind in de tuin kunt begraven als het eenmaal zindelijk is. Het is namelijk gemaakt van volledig biologisch afbreekbaar plantaardige kunststof, gewonnen uit bamboe en rijst. Een leuk ritueel om een belangrijke periode voor je kind mee af te sluiten. Je kunt er zelfs een plantje op planten, het potje is binnen 2 a 3 jaar afgebroken en dient dan als voeding voor de plant.
Als je geen tuin hebt mag het trouwens gewoon in de GFT bak ;)

Robuust en stabiel, ergonomisch vormgegeven
De Becopotty is dan wel milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar, hij is ook oersterk, ergonomisch gevormd, zeer stabiel en kan dus tegen een stootje.

Bestel de Becopotty nu door op deze link te klikken! Verkrijgbaar in de kleuren naturel, roze en blauw.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden