test banner

Mama is ziek

  • Geplaatst op
  • Door Jennifer Oerlemans-Bakx
  • 0
Mama is ziek

Mama is ziek, maar dat kan niet. De kids moeten naar school, te eten gegeven, neuzen gepoetst, pijntjes getroost, de was moet gedraaid, zooi opgeruimd, boodschappen gedaan, kattenbak verschoond, konijnen te eten gegeven, planten gewaterd en luizen gepluisd worden en ga zo maar door. En dan moet er ook nog worden gewerkt!

Ken je dat? Dat als je je kinderen uit school hebt gehaald en ze zijn eens lief samen aan het spelen, je dan met je zieke snothoofd gewoon keihard in slaap valt op de bank? Het overkwam mij vandaag. Soms brak er wat geruzie uit de speelkamer door mijn coma heen, waarna ik met schorre keel iets onverstaanbaars richting de kinderen probeerde te schreeuwen. Lang verhaal kort, ik werd wakker om 18.30 uur, de kids hadden nog geen avondeten gehad en waren goddank nog steeds lief aan het spelen, een mirakel!

Schuldbewust zijn ze uitbundig door mij geprezen omdat ze zo lief zijn geweest en ben ik meteen hun favoriete potje gaan koken.

Ik weet het, het is een platgetreden cliché dat mama's* niet ziek kunnen zijn maar het is wel waar! Als mijn man ziek is (wat gelukkig nooit gebeurt, klop af op hout) ben ík er natuurlijk en voor de kindertjes zorgen is vanzelfsprekend. Maar wie zorgt er voor mij als het moet? Gelukkig moet het nooit echt, de ziekte is meestal zodanig mild dat je jezelf wel heen en weer naar school, de supermarkt en vriendjes gedirigeerd krijgt. Maar de scherpte is ver te zoeken! 

Mijn man is intussen thuis en brengt de kinderen naar bed. Ik ga maar weer even op de bank liggen denk ik.* Met het gebruik van het woord Mama worden ook thuisblijfpapa's en andere hoofdverzorgers bedoeld, die verdienen allemaal het predikaat mama! 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden